Blog indlæg no 1 - oktober 2023

Blog indlæg no 1 - oktober 2023

Her på mit første blog indlæg vil jeg gerne fortælle lidt om mig selv og min rejse med ByKopranen.

Kopranen er mit efternavn, det er finsk og et jeg har giftet mig til, da min svigerfar var finner. Jeg er lykkelig gift med Christian og har to skønne voksne drenge, som for længst er fløjet fra reden.

Det hele startede med lidt plantefarvning for sjov i 2016 .... eller dvs. alt med strikkeri startede tilbage i 80´erne, da min farmor lærte mig at strikke.

Jeg har altid elsket legen med farver, så da plantefarvningen kom længere ind under huden på mig, åbnede der sig en helt ny verden. Tænk at jeg kunne farve garn, i lige den farve jeg kunne tænke mig, og så efterfølgende strikke noget lækkert af det...det var ren magi.

2018 gik jeg all-in og startede ByKopranen.

Mit koncept har fra start af været at sælge i hele kit med originalgarnet. På den måde skal du som kunde ikke forholde dig til mængder med mere, men kun beslutte hvilken model og farve du ønsker at strikke....resten har jeg samlet for dig.
Fra starten havde jeg ikke mine egne opskrifter, men solgte opskrifter, som min veninde Janne havde designet.
Eftersom jeg stod med alt salget og arbejdet med garnet, indså vi hurtigt at det med løssalg af strikkeopskrifter ikke tjente os begge....og derfor sælges der kun i hele kit, og ikke løse opskrifter.

Som tiden er gået, er jeg blevet modigere, og har selv snedkereret nogle modeller, - tror det er blevet til omkring 40 stykker efterhånden. Min første model hedder Skumfidus, og den sælger stadig godt, og der går mange rundt af dem i Danmark.

Danmark er så mit næste kodeord.....

Jeg bliver ofte kontaktet af udenlandske strikkere, som gerne vil købe mine kit. Vild fedt at blive set flere steder i verden, og fantastisk at andre gerne vil være en del af mit univers....det er jeg meget taknemmelig for. Men da arbejdsgangen som selvstændig smallmaker er stor, har jeg besluttet kun at sælge i Danmark. Jeg vil hellere kunne stå på mål for det jeg kan magte, end at løbe stærkere end stærkt for tilsidst at knække halsen. Som jeg arbejder nu, føler jeg jeg kan følge med, og stadig have relationer til flere af jer faste kunder.

I december 2022 lukkede jeg min fysiske butik, men du kan 24/7 handle i min webshop, eller møde ByKopranen rundt omkring i landet, bl.a på FiberFolk hvor jeg elsker at deltage.

Til april er jeg på Knitting by the sea i Faaborg for første gang, og her den 28. og 29. oktober har jeg pop-up butik hos Lene som ejer Livsstilsboheme i Høng.

Når man som jeg farver med planter, er det ikke altid muligt at genskabe farverne. Det kan have noget at gøre med, om der bruges friske eller tørrede planter, mængde på vand/garn mm. Jeg har aldrig arbejdet udfra at mål og vægt. Jeg går med hvad farvegryderne bringer, og ofte bliver jeg total overvældet af magien.

Det betyder så også, at hvis en model bliver strikket op i en farve, som ikke kan genskabes 100% igen, ja så kan jeg ikke sælge netop den farve mere.
Der vil altid stå ”original farve” ud for en farvekombi i webshoppen, hvis den opstrikkede modelfarve stadig findes.

Til sidst vil jeg gerne udtrykke min taknemmelighed til alle jer, som er en del af ByKopranen´s univers. Jeg håber at kunne give jer glæde, fordybelse og ro, mens I strikker noget helt særligt til jer selv eller nogen I holder af....

Det glæder mig at møde jer ude i det danske land, og se alt det I får strikket.

På gensyn og tak for jer – uden jer, ingen mig....

Kærlig hilsen Gitte

 

 

 

 

oprettet d.


Kommentar(er) 1

  • Bettina Hall Nielsen
    Bettina Hall Nielsen

    Jeg er total fan af dine smukke farver, som bliver tryllet frem af gryderne. Jeg har strikket flere af modellerne, og de bliver tit kommenteret, når jeg har dem på. Det er altid så hyggeligt at møde dig, når vi mødes forskellige steder ude i landet, hvor du altid er klar med gode råd og en hyggesnak. På snarlig gensyn 🤎🍂🍁😊🧶

    Svar

Skriv din kommentar